Behandeling met NAET

Behandeling met NAET | Praktijk Vogels NijmegenEen allergeen wordt door middel van spiertesten opgespoord. Hierbij drukt de therapeut zachtjes tegen de gestrekte arm van de cliënt. Tijdens het testen houdt de cliënt een of meerdere glazen buisjes vast. Is het geen allergeen voor de geteste persoon blijft de spierkracht onveranderd. Wanneer de cliënt in aanraking komt met een allergeen zal bij lichte druk de armspier verzwakken.

Wanneer een allergeen gevonden is, wordt door massage van acupunctuurpunten op de rug en stimulatie van acupunctuurpunten op de armen en benen het hele energetische systeem geactiveerd. Hierna blijft de cliënt 20 minuten met het allergeen in de hand rustig liggen of zitten om het lichaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.

De behandeling in de praktijk is dan klaar.

Thuis: In de 25 uur direct na de behandeling in de praktijk mag de cliënt niet in aanraking komen met het allergeen. Dit is nodig om het lichaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.
Vermijding van het allergeen betekent vaak, zeker als het voedingsmiddelen betreft, het aanhouden van een dieet van 25 uur.