Buik en oor

Delen van het lichaam kunnen worden gezien als een afspiegeling van het totale lichaam.

Buikacupunctuur

Buikacupunctuur bij Praktijk VogelsDe buik is zo’n regio. In dit systeem worden de boven- en onderbuik tezamen als weergave van het hele lichaam gezien. De naalden worden minder diep gezet dan bij traditionele lichaamsacupunctuur en dat is nagenoeg pijnloos. Buikacupunctuur wordt vaak aangewend bij chronische en moeilijk te behandelen aandoeningen en is voor veel mensen die niet op de buik kunnen liggen een uitkomst. Er worden goede resultaten bereikt bij complexe klachten en ook bij psychische problemen.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur bij Praktijk VogelsHet hele lichaam wordt ook teruggevonden in de oorschelp. Deze lijkt precies op een foetus met het hoofd naar beneden. Ooracupunctuur wordt vaak gebruikt bij pijn- en allergiebestrijding, verslavingsproblematiek – bijvoorbeeld stoppen met roken – en (spier)ontspanning. Tevens kan ooracupunctuur extra ondersteuning geven na een acupunctuurbehandeling van het hele lichaam.

 

 

 

Aanvullende behandelingen

Er kan ook gewerkt worden met moxa, een methode waarbij acupunctuurpunten gestimuleerd worden door warmte.

Een andere aanvullende methode is het cuppen van acupunctuurpunten. De techniek van het cuppen behelst het zetten van ‘koppen’ en deze vacuüm te zuigen